Saturday, 12 May 2012

Tentenkamp in Ter Apel, 12.5.2012


Utrecht 12 mei 2012

Het tentenkamp dat daar dinsdag gestart is door 65 Irakezen is in een paar dagen uitgegroeid tot 160 mensen, waarvan 46 Somaliërs en twee Iraniërs.

Nieuws over de actie is te volgen op:
MI Bathoorn (facebook)

De actie wordt gesteund door STIL (Utrecht), SHVU (Emmen), PRIME (Den Haag). Deze drie organisaties hebben dagelijks te maken met geklinkerde vluchtelingen. De humanitaire nood is hoog en kan niet meer opgevangen worden door hulporganisaties, netwerken van de mensen zelf en de grote steden. De situatie is niet langer houdbaar. Vandaar dat wij de actie van harte steunen.
De vluchtelingen worden eveneens gesteund door Radio M2M en niet te vergeten: veel particulieren die spullen en eten brengen! Hartelijk dank daarvoor als jij of u er een van bent !

Vandaag kwam bijvoorbeeld een busje met 50 dekens van Emmaus Haarzuilens en Emmaus Parkwijk en een grote bus met dekens, kookspullen en tenten uit Nijmegen! Ook de mensen uit Emmen (e.a.) die eten brengen. Hartelijk dank!

Er zijn nog steeds spullen en hulptroepen nodig. Kijk op de genoemde weblogs en faceboeken wat nodig is!

Informatie voor de pers, voor mensen die willen helpen of willen deelnemen aan de actie is te vinden in de bijlage (het meest recente persbericht). Wil je zelf direct alle pers-'updates' ontvangen? Geef je mailadres dan door aan stilnieuws@gmail.com. STIL en Vluchtelingen op Straat werken samen in de pr.

Namens Vluchtelingen op Straat en STIL,

Mohamed en
Margreet Jenezon