Saturday, 26 November 2011

ONGEDOCUMENTEERDE VLUCHTELINGEN HOUDEN EEN BEZETTINGSACTIE VOOR ASIELZOEKERSCENTRUM TER APEL OM VOOR HUN BASIS MENSENRECHTEN TE STRIJDEN


Wij, een groep van 15 uitgeprocedeerde asielzoekers, hebben nu voor een week voor de AZC Ter apel gekampeerd. We hebben besloten om voor de deur van het asielzoekerscentrum te blijven omdat er aan onze basis mensen rechten niet voldaan wordt. Velen van ons wonen al jaren in Nederland  zonder deze basis mensen rechten, zoals voedsel en opvang. We kunnen niet weg en gaan dus ook niet weg. We blijven hier bezetten tot er een beslissing is gemaakt om onze eis voor basis mensenrecht is ingewilligd. We willen onze droom bereiken voor basis mensen rechten en een kans om ons leven weer op te bouwen.
Wij zijn vanuit Somalië naar Nederland gekomen, we zijn gevlucht om onze levens te redden. Onze asielaanvraag in Nederland is afgewezen. Maar we worden niet terug gestuurd om dat de Nederlandse regering ook weet dat het niet veilig is in Somalië. Wij kunnen niet terug. Toch worden wij op straat gezet zonder mogelijkheden om te overleven. Wij kwamen hier op gegronde redenen en wij eisen dat onze basis mensenrechten worden gerespecteerd.

Voor meer informatie:
Muradin: +31 (0)6 4144 4048
Ahmed: +31 (0)6 1491 9501
vluchtelingenopstraat@gmail.com / vluchtelingenopstraat.blogspot.com