Thursday, 2 August 2012

Actievoerende vluchtelingen Den Bosch naar AZC's‏


Somalische en Irakeze actievoerders Den Bosch, krijgen AZC-opvang 


De actie in Den Bosch heeft ertoe geleid dat volgens woordvoerder Samatar alle Somaliërs en Irakezen die meededen aan de actie voor de IND in Den Bosch, ook de mensen die niet uit de VBL Vught kwamen maar van de straat kwamen, nu opvang in AZC's krijgen, de Iraniërs die bij de actie waren niet, zij blijven in de VBL. 


Vanmorgen vroeg werden rond de 140 actievoerende vluchtelingen waaronder een tiental Iraniërs en rond de 15 Irakezen, opgepakt door de politie en naar de VBL Vught gebracht. Hier gingen de onderhandelingen verder. 

Zojuist meldde Samatar dat iedereen naar een AZC gaat. Ook de mensen die op straat stonden en meededen aan de actie maar (itt eerder 
bericht helaas) NIET mensen die op straat staan en NIET meededen aan de actie. Er worden nog dagelijks mensen op straat gezet. Een belangrijke eis van de actievoerders, gelijke behandeling van alle Somaliërs, is dus niet ingewilligd, maar volgens Samatar is de strijd nog niet voorbij.
Dit betekent dat bijvoorbeeld een hoogzwangere vrouw, die volgens Mustafa van Vluchtelingen op Straat gisteren of eergisteren op straat gezet is vanuit een AZC (zes maanden zwanger) geen opvang krijgt. Haar was aangeraden naar de actie te gaan maar ze wilde wegens haar zwangerschap niet buiten slapen, haar man wel. Zij krijgt nu geen opvang , haar man wel. Ze hopen dat straks het hele gezin toch een AZC mag wonen.
Yasin 06 855 111 30

Samatar 06 17988 466
Kawsar 06  85400997
Nuuradiin 06 41 444048